17. Magyar Szent Család Zarándoklat - 2017.08.26-27. - Szentkirály

    36-an vettünk részt a Szent István király tiszteletére, 2017.08.26-27-én szervezett éjszakai zarándoklaton. A búcsúi szentmisét Böjte Csaba testvér mutatta be. Induláskor 32-en jöttünk össze.

    A gyülekező során arra lettünk figyelmesek, hogy újabb és újabb arcokkal találkozunk. Meglepően sokan jöttünk össze. Ez nagyon jó.

    Zsolt atya vezetésével elkezdtük zarándoklatunk imáit, melyet értékes gondolatokkal egészített ki. Így indultunk útnak fél 11 körül Lakitelek felé.

    Az idő oly kellemes volt, hogy általában megelégedtük egy rövid ujjúval. Az erdőben sötét volt, „nem ártott volna kötelet kihúzni”, javasolták, de aki a keresztet vitte az tudott menni, mert az Úr vezette lépteit. Krisztus keresztjét követve gond nélkül jutottunk el Lakitelekre.

    Lakiteleken a templom előtt várt bennünket Ferenc atya és két elszánt asszony. Éjszaka 1 óra van, és itt vannak, hogy együtt imádkozzunk, majd megvendégeljenek bennünket. Ez igazán szép tőlük. A templomban Ferenc atya vezetésével imádkoztunk Szent Imre közbenjárását kérve. Ezt követően a plébánián vendégeltek meg bennünket. Saláták, húsok, édes és sós sütemények. Hálás köszönet érte.

    Áldást követően folytattuk utunkat Nyárlőrincre. Ez a legnehezebb szakasz, de nem csak a hossza miatt, hanem mert ez van 2:20 és 5:40 között. Az alváshiány és a megtett út miatt ez igen megterhelő. A Gondviselő szép idővel ajándékozott meg bennünket.

    Nyárlőrincen nagy örömmel fogadtak bennünket a korai órán. A templomban imádkoztunk Boldog Gizella közbenjárását kérve, majd átvonultunk a plébániára. Itt bőségesen megvendégeltek bennünket, amelyet nagyon köszönünk, és jött a pihenés. Volt, aki evés helyett is inkább aludt egy keveset.

    6:40 körül indultunk útnak a templomból, hogy megtegyük az utolsó szakasz is. Felébredve, vidáman vágtunk neki. Az idő továbbra is szép volt. Már könnyebben szétrázódott a csapat, de az imádságokra mindig összevártuk egymást.

    Szentkirályra énekszóval, harangzúgás közepette érkeztünk meg pár perccel 9 óra előtt. A templomban elimádkoztuk litániánkat Szent István tiszteletére, majd a Magyar Szent Család Zarándoklat záró imáját. Hálával telt szívvel mentünk át a plébánia udvarára, ahol Böjte Csaba testvérrel együtt fogyasztottunk a nekünk szánt finomságokból.

    A búcsúi szentmisén hálát adtunk a 17. Magyar Szent Család Zarándoklat minden kegyelméért.


Képes beszámolóhoz kattintson a képre.