Boldog Gizella Zarándoklat 2017

Kedves Ákos!
Kedves Szervezők!

Szeretném mindnyájatoknak megköszönni, a lehetőséget, hogy részt vehettem a Boldog Gizella zarándoklaton.
Bár teljesen ismeretlenül, és egyedül érkeztem Kecskemétről, kedvesen és szeretettel fogadtatok.

Egy plakátnak köszönhetem, hogy Rátok találtam, amit a Piarista Templomban olvastam. Nagyon megfogott a pontos tervezés, indulás és érkezés időpontokkal,  állomások közötti távolságmeghatározása, mind azt sugallta, hogy érdemes megismerni azt a közösséget, akik szervezik ezt a zarándoklatot.
Igaz busszal indultam Lakitelekre, és csak ott kapcsolódtam a zarándokokhoz, mégis megtapasztaltam azt a kedves vendéglátást, ahogy a zarándokokat várták. Jó szívvel és kedvesen kínálták a sok földi jót. Jó  volt látni, ahogy az emberek otthonosan mozognak a Plébánián, szinte otthon vannak, akár Nyárlőrincre, Lakitelekre vagy Szentkirályra érkeztünk meg, mindenhol ezt tapasztaltam. Boldog vagyok, hogy a Katolikus Egyházhoz tartozhatok.

És most az jut eszembe, hogy a hit kegyelem, nagy ajándék.
Miközben az esőben haladtunk a kereszt mögött, és mondtuk az imádságainkat, akkor tudatosult bennem, hogy igen, jó helyen vagyok. Sok-sok imaszándékkal a szívemben érkeztem, erre a zarándoklatra, sajnos sokan több km-re vannak tőlem, ám az imádság során mindenkit a Jó Isten elé vihettem a szívemben.
Remélem, hogy ez a májusi zarándoklat, csak a kezdet volt....

Isten áldjon Mindnyájatokat!
Szeretettel:Hernádyné Bősze Éva